Lederseminar om udfordringerne i den digitale transformation

Publisert 13.03.2019

25 topledere af danske it-virksomheder deltog i morgenmadsseminar hos Assessit, Arrangementet blev afholdt i samarbejde med It Brancheforeningen.

Temaet for arrangementet var den Digitale Transformation og blev gennemført som en blanding af indlæg og diskussion, der aktiverede alle. Mogens Steffensen introducerede dagens tema. Der blev sat fokus på, hvordan digital transformation i mindre grad handler om at sætte strøm til nogle processer og i højere grad handler om en mindset ændring, der kalder på nye måder at være leder på. Mogens Steffensen er er associeret partner med Digitaliseringsinstituttet og dermed specialist i teorier, metoder og værktøjer udviklet af stifteren af Digitaliseringsinstituttet, Pernille Kræmmergaard. Temaet for arrangementet var den Digitale Transformation og blev gennemført som en blanding af indlæg og diskussion, der aktiverede alle. Mogens Steffensen introducerede dagens tema. Der blev sat fokus på, hvordan digital transformation i mindre grad handler om at sætte strøm til nogle processer og i højere grad handler om en mindset ændring, der kalder på nye måder at være leder på. Mogens Steffensen er er associeret partner med Digitaliseringsinstituttet og dermed specialist i teorier, metoder og værktøjer udviklet af stifteren af Digitaliseringsinstituttet, Pernille Kræmmergaard.  
Ole Middelhede, managing partner i Assessit, introducerede Assessits helt nye digitale ledersimulator, der giver virksomhedsledere muligheder for at træne deres lederstil over for medarbejderavatarer. Med nye paradigmer i forretningen bliver lederens rolle i at skabe transformation overalt i virksomhedskulturen dobbelt vigtigt. Det blev konstateret, at ikke alle ledere er lige godt klædt på til rejsen. Fx står den klassiske it-chef ikke distancen, når ”jernet i kælderen” i skrottes og data flyttes i skyen med nye krav til at udnytte sine data til forretning og nye services.  
Den desperate mangel på specialister i det digitale marked var tillige genstand for diskussion. Her er ikke mindst It Brancheforeningens politiske arbejde for at skaffe mere arbejdskraft og flere kompetencer af afgørende betydning. ITB udfører et stort lobbyarbejde over for regering og politikere for både kortsigtede og langsigtede initiativer. Senest er ITBs Kompetenceudvalg gået i ledtog med regeringens nye Teknologipagtråd. Hvis vi som land ikke foretager os noget, vil den svære situation med en mangel på for nuværende 4.000 it-hoveder udvikle sig til 19.000 om kun 10 år.