Skal chefen virkelig spille computerspil for at være en god leder for medarbejderne?

Publisert 13.08.2019

Det er muligvis ikke så pænt af os at antyde, at din virksomhed måske tilhører den store gruppe, hvor medarbejderne ikke oplever særlig god ledelse. Og at det bringer virksomheden i risikozonen for, at værdifulde medarbejdere forlader virksomheden. Det er hundedyrt – og er dårligt for medarbejdernes arbejdsglæde og karriere! En ny undersøgelse gennemført af IT Jobbank viser, at medarbejderne ikke finder sig i dårlig ledelse. Assessit har et godt bud på at løse problemet: Chefen skal spille computerspil.

Stenen i skoen: dårlig ledelse

Dårlig ledelse er hyppig årsag til, at mange problemer i virksomhden ikke bliver løst på den rigtige måde og i rette tid. Som en konsekvens heraf vælger mange medarbejdere at forlade virksomheden for at prøve lykken hos naboen. Medarbejdere higer efter gode ledere, lyder udsagnet fra 1.400 medarbejdere gennem It-jobbank i deres aktuelle undersøgelse – og tilsvarende oplever vi hos Assessit i vores arbejde med forskellige medarbejdere.

Det nytter ikke for virksomhederne at prøve at konkurrere på medarbejdernes gunst gennem de bedste kantineordninger, større pool-borde og andre frynsegoder. Den virkelige udfordring består i, at medarbejderne skal opleve kompetente ledere, der udvikler dem og giver dem en meningsfuld hverdag og karriere. Hvis dårlige ledere er årsag til, at flere forlader virksomheden, kan dygtige ledere til gengæld både forhindre flugt og være en tiltrækningsfaktor.

Det er hundedyrt – ikke at gøre noget

For virksomheden koster det dyrt at miste eller skille sig af med en medarbejder! Direkte og indirekte omkostninger til rekruttering, on-boarding og indkøring, inden den nye medarbejder er kørt ind og er fuldt ud produktiv. Hvad er dit eget bud på den totale omkostning? Hvis dit svar er i nærheden af fem tusinde kroner til en annonce, kan vi betro dig, at du har overset en lang række omkostningsbærende faktorer.

Træningsbaner

Hvordan der ledes i jeres virksomhed, spejler den kultur I har. I kan have et ønske om at få en mere hensigtsmæssig kultur både i forhold til samarbejde med medarbejderne og i forhold til at  kunne præstere det kunderne forventer. Lederne er kulturbærere. Derfor er det essentielt, at få ledernes evner til at lede bragt i form til at udfolde det potentiale, der er i forhold til at møde virksomhedens, markedets og medarbejdernes behov.

Måske tænker du, at løsningen alene nødvendiggør lange lederuddannelsesforløb på skolebænken, der medfører ledernes fravær og tårnhøje kursusgebyrer. Sådan behøver det ikke længere være.

Assessit tilbyder nu seriøse computerspil med træningsbaner, der kan træne ledere og gøre dem i stand til at tage de nødvendige samtaler med en styrkebasseret tilgang. Lederne kan ved at spille med avatarer simulere dagligdagens udfordringer . Det ruster lederne til at håndtere situationerne bedre og mere konstruktivt, når de skal have de nødvendige samtaler med medarbejdere og øger chancen for at skabe en succes markant større. Det fortjener medarbejderen, lederen og kunderne.

Bliver du selv bedre af at træne inden en konkurrence eller kamp? Ja, ikke! Det gælder også, når lederen står over for udfordrende samtaler. Jo mere, lederen når at reflektere, træne og forberede sig, jo bedre bliver resultatet.

 

Tør du overlade de næste samtaler i jeres virksomhed til skæbnen og sædvanen? Nå ikke, så læs her…